Dat Whoonext voor horeca-ondernemers een succes is, blijkt bij strandpaviljoen Tijn Akersloot in Zandvoort. Wanneer het terras bij de beachclub vol zit, wordt Whoonext ingezet en hoeven klanten niet meer afgewezen te worden. Winst voor de klant, maar óók winst voor de zaak.

Praktisch én klantvriendelijk

Sinds de terrassen weer open zijn is Tijn Akersloot gestart met Whoonext. “We waren op zoek naar een manier om onze tafels efficiënter te vullen. Als horeca-ondernemer wil je al je gasten een mooi plekje aanbieden, ook de klanten die spontaan langs komen.”

“Met Whoonext kunnen wij heel snel digitaal een wachtlijst maken. Dat is super praktisch. Daarnaast kun je meer omzet genereren door deze efficiëntieslag. Als jij een extra tafeltje kunt inzetten, is die investering heel snel terugverdiend.”

Gebruiksvriendelijk

“We geven onze gasten de keuze om in de rij te staan, zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn. Onze gasten wachten met een biertje op het strand en zijn dus ook al helemaal in de strandbeleving,” vertelt Jakob.

“Als jij een extra tafeltje kunt inzetten, is die investering heel snel terugverdiend.”

Klanten reageren volgens Jakob positief op het digitaal nummertje trekken. “Het is heel gebruiksvriendelijk en snel. Onze oudere klanten moeten we soms iets meer begeleiden, maar bij de jongere generatie gaat het allemaal vanzelf.”

Mochten mensen geen smartphone ter beschikking hebben, kan Jakob hen eenvoudig handmatig in de rij zetten. Dan wachten ze in het zicht zodat Jakob ze kan roepen wanneer zij aan de beurt zijn. “Maar tot nu toe bleek dit nog niet nodig.”

Meerwaarde

Jakob denkt dat Whoonext ook voor andere horeca-ondernemers van toegevoegde waarde kan zijn. “Zeker bij de wat kleinere locaties die populair zijn, is het ideaal”, denkt hij. “Als je meer klanten dan capaciteit hebt, kan Whoonext een uitkomst zijn.”