We zien het bij banken, gemeentehuizen of apotheken: fancy volgnummersystemen waarmee wachtrijen worden gemanaged. Voor veel ondernemers is het een flinke investering, die bovendien vaak onnodig én niet duurzaam is. Met Whoonext is er nu een eigentijds digitaal wachtrij management systeem die de hardware vervangt. 

De bekende nummertjessystemen kosten vaak honderden tot duizenden euro’s en worden ingezet samen met dure narrowcasting systemen bij servicedesks, administratiekantoren of ziekenhuizen. Voor de startende of kleine ondernemer is de prijs vaak een enorme drempel.

Nummertje trekken

Het goedkope alternatief is het ouderwets papieren ‘nummertje trekken’. Het klassiek rode nummertjesapparaat bij de bakker of slager is inmiddels bijna jeugdsentiment geworden. Toch zijn er nog steeds ondernemers die hiervoor kiezen. “Goedkoop”, “geschikt voor de oudere klant”, “herkenbaar”, zijn de meest genoemde argumenten. Maar gélden deze argumenten nog steeds?

Hoewel de systemen inmiddels draadloos en meercijferig zijn en daarnaast uitgerust zijn met afstandsbediening én brochurehouder, blijft het niet duurzaam en bovendien ook niet van deze tijd.

Duurzaam

En dat geldt eigenlijk voor alle wachtrijsystemen: geen enkele is écht duurzaam. Er worden papieren tickets uitgegeven, er moet hardware worden gefabriceerd, er is elektriciteit nodig. En dat terwijl we in een tijd leven waarin we álles doen op onze smartphone: van onze bankzaken tot het onderhouden van onze sociale contacten.

Van hardware naar software

Met de digitale wachtrijtool Whoonext worden wachtrijen perfect gedigitaliseerd. Voor dit online softwaresysteem om klantstromen te managen, is alleen een laptop of tablet nodig voor de ondernemer. Klanten gebruiken hun mobiele telefoon om hun plekje in de rij te bemachtigen door een QR code te scannen.

Een wachtrijsysteem op de smartphone zoals Whoonext neemt de pijn weg van wachtrijen en helpt bedrijven enorm te besparen op hun operationele kosten. Ook bevordert het een betere benutting van de wachttijd. De klant heeft de vrijheid om de locatie te verlaten en ontvangt verschillende notificaties waardoor hij/zij weer op tijd terug kan zijn bij u. Dit zorgt voor een toenemende klanttevredenheid in de wachtrij.

Twijfelt u ook over de aanschaf van een volgnummersysteem en bent u benieuwd naar de mogelijkheden met Whoonext? Neem dan vooral contact met ons op.